2008-11-05

Drama Queen

Det är lätt att överreagera när nåt okänt hoppar på en. Jag har haft ryggskott tidigare men då endast av enklare natur och också oftare högre upp i ryggen. Hade faktiskt aldrig upplevt ett rejält ryggskott i ländryggen.

För det är vad det är. Ryggskott.

Jag tror att anledningen till min rädsla var att jag tidigare haft en skevhet i bäckenet som gav typ foglossningsbesvär. Jag kunde på den tiden (8år sen?)helt plötsligt falla ihop av smärta och det är inget jag är sugen på igen. Trodde det var på väg tillbaka. DramaQueen som sagt.

Min käre Naprapat lokaliserade problemet och såg att roten till det onda för mig är höftböjarna. Det är väl en väldigt vanlig orsak tippar jag.

Efter att ha läst på lite så verkar det vara såhär; När det sker en bristning i ryggen så spänns musklerna reflexmässigt runt området för att skydda skadan. Musklerna hamnar efterhand i ett krampliknade tillstånd som bla minskar blodtillförsel, vilket i sig skapar smärta. Smärtan kan stråla både nedåt och uppåt(och kan därför feldiagnostiseras).
Detta tillstånd måste brytas aktivt genom rörelse! Tänjning, massage, tryck och annan manipulation.

Det som bl a gav direkta resultat hos mig var att lägga tryck där höftböjarmuskeln Psoas Major fäster. Några centimeter nedanför, och lite på sidan av, naveln. Alla som upplevt hur det känns att trycka där, mår illa nu. Det är fullständig vidrighet samlad till en liten punkt. Denna punkt går också att hitta, och manipulera själv när man väl vet hur det kan kännas.
Slutligen är jag bättre och bättre, smärta kvar men hanterbar, och jag räknar med att vara tillbaka inom kort.

Har rört på mig hela dagen och ikväll blev det även:

10 ronder av
10 Standing lunges
5 Strikta Pullups

+50 Goodmornings

6 kommentarer:

m-force sa...

Jag träffade Naprapaten igår på gymmet! Han berättade att du hade varit en riktig mus och kvidit av ynklighet. Nej, det var ett skämt men han sade att det inte var något diskbråck i varje fall.

Roligt att höra att han använde manipulationen genom magen! Jag berättade om det för honom senast jag var där och han betalade genom att utföra manövern. Jag var sekunder från att svimma när han gjorde det på mig. Jag är en av dem som känner illmåendet, med andra ord!

m-force sa...

Oj, det lät som om jag berättade om någon han inte kände till. Så var det så klart inte. Han förvånades dock över att jag kände till det eftersom inte många förutom han utför övergreppet på en regelbunden basis.

mrjling sa...

Det blir ju sån extra effekt av att man inte vet om man ska kissa ner sig eller kräkas samtidigt som det strålar smärta i hela kroppen.
Kan inte jag få "behandla" dig lite förresten!?

Bear sa...

Tack för repetitionen i anatomi, men det där har jag ingen lust att testa på...

Jon Ivmark sa...

Det där låter fullkomligt vidrigt. Vill inte, vill inte, vill inte. Kan man inte försöka att inte skada sig istället?

m-force sa...

Du får "behandla" mig hur mycket du vill;)