2008-02-11

SS - PR - bonanza

Vilade i helgen och kände mig så pass glad i kroppen att jag går in på ytterligare en 4 veckor SS-CF-Mix-Cykel direkt. Äntligen börjar det lossna lite! Såhär såg det ut:

Back Squat - work sets
75kgx5
75kgx5
75kgx5
4 min vila mellan set. Squatsen har aldrig kännts såhär bra.

Military Press - work sets
45kgx5
47.5kgx5 (5RM PR)
45kgx5
2 minuters vila mellan set.

Deadlift - work set
120kgx5 (5RM PR)

Ett mycket trevligt pass.

Jag har ju nästan alltid problem att få i mig tillräckligt med mat om den ska vara någorlunda hälsosam(Paleo för mig). Därför har jag heller inte kört så mycket IF även om jag känt till det länge och tror på det. leangains uppdaterar sällan, men när det görs, är det bra.

3 kommentarer:

Martin Altemark sa...

Härligt när det lossnar!

Både jag och Jocke experimenterar en del med IF. Jag två-tre dar i veckan och Jocke nog oftare än så (?). I ärlighetens namn så tror jag den största fördelen är bekvämligheten - att inte behöva planera eller laga mat på exempelvis kvällstid om man inte behöver det. Samt lärdomen att man inte behöver oroa sig för muskelförtvining om man skippar frukost osv.

Sen om det även råkar ge mindre underhudsfett, mindre infektioner och bättre generell hälsa vore ju sköna extraplus.

Joachim Lennerskans sa...

Ligger nog snarare på två dagar mild IF (mer om man får räkna 14-15h som lätt uppkommer mellan tidig middag och sen frukost), och det är just bekvämligheten... går jag upp tidigt är det bra att inte behöva väcka resten av hushållet, iväg träna, sen jobba så är det skönt att inte behöva hetsa ut och hitta en frukost. Så min fasta blir aldrig längre än 19h (kl 16½-11½).

På kvällarna äter vi alltid (kanske inte ikväll, men det är sällsynt) middag tillsammans, så egentligen är jag inte en IF:are, bara en sporadisk frukostöverhoppare.

Har inte märkt ett dugg av minskade infektioner, snarare tvärtom, men tror det kan ha att göra med barn som började dagis i september och en väldigt osund arbetsplats.

Martin Altemark sa...

På prcis samma sätt som jag hoppar över mat efter 4-5. Bättre att göra av med arbetstid för att äta än fritid :-)