2008-02-16

Fredags -SS

Back Squats. Inte såkul att läsa om men roligt att göra.

BackSquats - work sets
77.5kgx5
77.5kgx5
77.5kgx5
4:30 vila mellan set

Military Press - work set
45kgx5
50kgx5 (5RM PR)

Deadlift - work set
125kgx3 (3RM PR)

OH Situps, Pullups.

Kollade formen på min Clean. Skulle vara kul att få lite coaching. Endast självlärd hittills.

4 kommentarer:

Martin Altemark sa...

Utan att vara nån expert (långt ifrån!) så ser det rätt bra ut. Men det är en power clean och sen en front squat. Är det pga den låga vikten (du drar den helt enkelt högre än du "vill"?) eller har du svårt att fånga vikten sittande?

Jocke har bättre öga för sånt här än jag...

Joachim Lennerskans sa...

Som Martin skriver gör du en "pseudo squat clean", den goda nyheten är väl att det innebär att du ska klara mycket mer med en äkta squat clean. (Det såg dessutom lätt ut)

Idealt vore väl att jobba hands-on med nån som kan lyftning (jag är styrkelyftare som bara tittat lite på vad tyngdlyftarna gör på väg till fontänen mellan seten), men ...

Prova sittvändningar (börja på 20 kg...) från högt häng, stå upprätt, dippa lite, lite framåt och utför vändningen. Detta kräver ett mycket mer bestämt dyk-under.

Går detta bra kan du antingen lägga på vikt, eller testa en ännu mer extrem variant - stå på tå och inled vändningen med en shrug (tall cleans tror jag det heter), eller t.o.m. stå på tå med shruggade axlar och gör vändningen därifrån = inget moment uppåt (full extension clean), här kan även en tom stång visa sig vara för tung.

Eller, om du inte kört så mycket sittvändningar i ditt liv, så kör bara på så löser det sig bra ändå (om du inte tänker bli tyngdlyftare på riktigt)

Martin Altemark sa...

...Men jag tycker du inleder andra draget på ett bra ställe och ett bra sätt. Inte så loopigt heller. Snygg mottagning (förutom höjden).

Dom videor man sett från Burgeners Gym har kroppen betydligt mer upprätt i första draget (du står i mer styrkelyfts-marklyftsposition).

Återigen. Jag är ingen expert alls. Också självlärd.

mrjling sa...

Uppskattar verkligen kommentarerna!

Visst är det en power clean. Ska definitivt börja köra mer Hang Squat Cleans och Tall Cleans. Har inte fått någon känsla för att "dra sig själv ner under stången"